Нд. Вер 20th, 2020

Ізраїльська компанія надрукувала перший їстівний рослинний стейк на 3D-принтері

Поділіться записом
Надруковане на 3D-принтері рослинне м’ясо
REUTERS

Перші надруковані стейки від Redefine Meat з’являться у ресторанах Ізраїлю, Швейцарії та Німеччини наприкінці 2020 року

Ізраїльська стартап-компанія Redefine Meat почала виготовляти альтернативу тваринному м’ясу на 3D-принтерах, щоб зробити рослинну продукцію частиною ланцюга поставок. Про це повідомляє Business Insider.

Згідно з повідомленням, компанія зосереджена на створенні 3D-принтерів промислового рівня, які стануть частиною індустрії виготовлення штучної м’ясної продукції.

“Ідея полягає у тому, щоб замінити корову. Тож кожна наша машина виробляє таку саму кількість м’яса, як і корова, до 250 кілограмів”, – підкреслив генеральний директор Redefine Meat Ещар Бен-Шитріт.

Він додав, що штучне м’ясо завдає менше навантаження на навколишнє середовище, тому що потребує менше води та енергії при виробництві.

“Це перетворює його на найкращий спосіб боротьби зі зміною клімату, здорову альтернативу м’ясній їжі для всього населення планети”, – зазначив Бен-Шитріт.

Зазначається, що Redefine Meat планує зберегти ціну на рівні зі звичайним м’ясом – близько 15 доларів за кілограм.

Основні інгредієнти “надрукованого” м’яса – соєвий та гороховий білок, кокосова олія та соняшникова олія. Компанія не озвучує повного списку інгредієнтів, проте стверджує, що всі компоненти рослинні та веганські.

Перші рослинні стейки від Redefine Meat з’являться у ресторанах Ізраїлю, Швейцарії та Німеччини наприкінці 2020 року.

Новини за темою: Гітарист Queen вважає, що пандемія почалася через м’ясоїдів

Нагадаємо, раніше вчені з Північно-Західного університету США довели смертельну небезпеку вживання м’яса. Виявилося, що вживання двох порцій червоного м’яса або м’яса птиці на тиждень підвищує ризик серцево-судинних захворювань на 3-7%.

Джерело: https://zik.ua/news/world/izrailska_kompaniia_nadrukuvala_pershyi_istivnyi_roslynnyi_steik_na_3d_prynteri_979756

Залишити відповідь