Пн. Сер 2nd, 2021

Чим корисна і чим небезпечна жимолость

Є близько 200 видів жимолості – їстівних і ні. Найбільш відомий неїстівний вид – вовча ягода

У їстівної жимолості не буває жовтих чи червоних ягід – тільки темно-сині з сизим нальотом, її м’якоть фіолетово-червона, соковита, до того ж кущі їстівних сортів набагато вищі за неїстівні, які, натомість, цінні як декоративні. Жимолость поліпшує роботу печінки, жовчного міхура, нирок, виводить з організму токсини, знімає жар, знижує артеріальний тиск. З неї готують варення, компоти, желе, пастилу, кисло-солодкі соуси для м’яних страв, ягоди додають у салати

За матеріалами спеціалізованих сайтів

Джерело: https://www.ukrinform.ua/rubric-society/3279664-cim-korisna-i-cim-nebezpecna-zimolost.html

Залишити відповідь